projectinfo

 

Samen met Roodkapje werkte Mijner Ontwerp aan de architectenprijsvraag BAI Den Bosch. Voor de prijsvraag moest een maquette worden gemaakt van een mobiel theater. Van alle ingezonden maquettes werd een expositie gehouden in het stadhuis in Den Bosch. Mijner Ontwerp maakte voor de maquette een affiche en verzorgde de fotografie.

Hiernaast de toelichting op het ingediende ontwerp van Roodkapje door Jan-hubert Bisschops.

“We maken het theater als een stellage met steigers, schotten, tenten, tribunes afkomstig uit de materieelverhuur. In de stellage bevinden zich diverse functies: een kassahuisje, een café met buitenterras, dixies, kleedruimten voor artiesten, een openlucht bioscoop en een grote zaal. De functies worden verbonden door een route van trappen, hellingbanen en tribunes. Er zijn een bouwlift en een kraan aanwezig voor verticaal transport. De grote zaal bevindt zich bovenin en is gericht op de binnenstad. Van hieruit is er zicht op Den Bosch. De grote zaal heeft 500 zitplaatsen en kan als overdekt openluchttheater gebruikt worden.

Met schotten en zeildoek is de zaal dicht te maken. Boven het podium is een kraanbaan aanwezig. Middels een luik in de vloer kunnen decorstukken opgetakeld worden. Artiesten kunnen via het luik opkomen. De stellage is op meerdere locaties inpasbaar. Bijvoorbeeld op de parade als tijdelijke huisvesting naast de toekomstige nieuwbouw. In de Bossche Broek als blikvanger met uitzicht op het centrum en met drive-in mogelijkheden vanaf de snelweg. Na gebruik is het theater volledig demontabel en her te gebruiken voor andere doeleinden”.