projectinfo

 

Voor een onderdeel van de ‘Chapel Studio’ in Tilburg met de naam ‘Multi Sensory Concepts’ heeft Mijner Ontwerp een huisstijl gemaakt.

MSC maakt in opdracht concepten voor het verbeteren van openbare ruimtes, zoals b.v. een stationshal. Er wordt o.a. gewerkt met kunstenaars en licht-geluid en geurspecialisten om ‘de beleving’ van een ruimte zo aangenaam en harmonieus mogelijk te maken. Het gebruik van de zintuigen speelt hierbij een grote rol.

Voor de huisstijl zijn 5 icoontjes ontworpen die te maken hebben met de zintuigen en met het denkproces in de hersenen tijdens het verblijf in een ruimte. Om het gebruik van zintuigen in de huisstijl extra tot uitdrukking te laten komen is voor 1 icoon een preeg (reliëf) gemaakt die met een preegtang op de diverse huisstijlonderdelen kan worden gedrukt.

In het ontwerp staat ‘natuur’ centraal. De basis van het logo bestaat uit 5 blaadjes waarin de icoontjes zijn uitgespaard en die in de praktijk ook los gebruikt kunnen worden.

Het kleurgebruik is mat goud met een sobere uitstraling en rood als accentkleur.

Olin rough is gebruikt als ‘drager’ van de huisstijl. Het wat ruwere oppervlak vormt een mooi contrast met de sierlijke uitstraling van het ontwerp.