projectinfo

 

Op het Wagnerplein staat het splinternieuwe VerHalenHuis. Een plek waar de bibliotheek, Het Ronde Tafelhuis en de Stadswinkel vanaf 9 mei zijn gevestigd. Mijner Ontwerp verzorgde de complete binnen- en buitensigning in opdracht van architectenbureau Roodkapje en maakt een fotoboek voor de Bibliotheek. Het is de 4e bibliotheek waar we samen aan hebben gewerkt en tevens het grootste project binnen deze samenwerking tot nu toe.

Het gekozen font voor de signing is de DIN; een industrieel lettertype, ontworpen in 1936. Het font is zeer geschikt voor bewegwijzering en past goed bij de industriële uitstraling van het interieur. De letters hebben enerzijds een zakelijke, neutrale uitstraling wat goed werkt voor het overbrengen van informatie en anderzijds hebben de letters een bepaalde charme en toegankelijkheid, waardoor een prettige sfeer kan worden gecreëerd. 

Het ontwerp voor de bewegwijzering is ontstaan vanuit de vorm van het gebouw met 2 afgeronde hoeken. Een van de twee hoeken van het gebouw is gebruikt in het ontwerp voor de algemene signing en de signing voor de bibliotheek. Van de karakteristieke vorm van de plattegrond is een informatief wandpaneel gemaakt.

De onderdelen van de signing zijn; buiten: 1 paneel, 8 logo-borden, gevelletters en binnen: 1 route-mobiel, 6 plafondborden, 3 icoontjes voor de toiletten + tekststickers, 12 stickers voor op de deuren, 5 stickers voor op de wandborden, 4 wandstickers, signing op magneetborden- en strips voor in de houten en stalen kasten, alfabetten en PIM-rubriekbordjes op alupanel voor in de houten en stalen kasten, signing voor de werelden; waaronder een molen voor ‘Kids’, stalen borden met signing, een uithangbord voor ‘Young’, stickers en een houten ‘Taalhuis’.